Vælg den rette cykelsadel

Hård eller blød? Hvor må den være? Hvor højt skal den sidde? 

En cykelsadel er skam ikke bare en cykelsadel. Hvis man ofte kører rundt i byen på sin cykel eller er ude på lange cykelture, så handler det om at have en god cykelsadel, som passer til en. Læs mere om hvordan du finder frem til den rette cykelsadel for dig. 

Hvor blød? 

Nogle mennesker kan godt lide en hård madras, og andre foretrækker en mere blød en at sove på. Sådan hænger det også sammen med en cykelsadel. Der kan være stor forskel på, hvad det er, man foretrækker, og det er vigtigt at vælge en cykelsadel, som passer lige netop til ens egne behov. 

Tænk selv tilbage på de forskellige cykelsadler, som du har benyttet i årenes løb. Hvilken af dem synes du var mere behagelig end de andre? Nød du at have en meget blød cykelsadel, eller synes du, at det var frustrerende at føle, at du sad på en hel sky, imens du cyklede? 

Du ved bedst selv, hvad det er, der føles rart for dig, og hvilken cykelsadel der er rigtig for dig.  

Nemt at installere sin cykel sadel selv  

Det er nemt nok at installere sin cykelsadel selv, og man behøver ikke den store viden indenfor cykler for at kunne gøre det. Du kan derfor roligt købe din nye cykelsadel hjem fra nettet, hvis du finder en på en netbutik, som du rigtigt godt kan lide. 

På internettet kan man nemt finde frem til en masse forskellige cykelsadler, som man godt kunne tænke sig på sin egen cykel – og meget ofte er disse cykelsadler en del billigere end dem, som man kan få fat i nede ved sin cykel forhandler. Det kan derfor godt betale sig at købe sin nye cykelsadel hjem fra nettet. 

På nettet kan du også finde frem til nogle forskellige guides, som kan fortælle dig, hvordan du skal skifte din gamle cykelsadel ud med den nye, du har købt hjem. Disse kan være meget brugbare, hvis du ikke selv lige kan regne det ud, når du står og kigger på cyklen. 

Når du skifter din cykelsadel ud, er det dog vigtigt, at du har det rette udstyr. Tag derfor gerne lige et kig på din cykel og se, om du kan regne ud hvilket værktøj, det er, at du har brug for til selv at kunne installere den nye cykelsadel. 

Få cykelhandleren til at sætte din cykelsadel på  

Hvis du ikke selv har det rette udstyr til at skifte din cykelsadel ud, så må du hellere en tur til cykelhandleren. Du kan vælge enten at købe cykelsadlen nede ved cykelforhandleren, hvis du allerede nu ved, at du ikke har det rette udstyr. 

Men hvis du allerede har købt din cykelsadel hjem, så kan du nok også godt få de lokale cykelforhandler til at hjælpe dig med at sætte denne på.   

Comments are Disabled