Parterapi – vejen til et godt og kærligt parforhold

Parforholdet er én af de vigtigste relationer i vores liv. Vores partner skal gerne være vores bedste støtte og største hjælper, men nogle gange komme vi til at glemme hinanden. Langt de fleste lever sammen med deres partner og forsøger at få en hverdag med arbejde, huslige pligter, familie, venner og eventuelt børn til at fungere. 

Ligegyldigt om I har været sammen i 6 måneder eller gift i 20 år kan der kommer knas i forholdet. Mange par oplever, at nogle perioder er sværere end andre. Det er derfor naturligt, at der opstår konflikter imellem jer. Det kan af forskellige grunde være svært for jer at håndtere, hvorfor I måske skal overveje at gå til parterapi i København. 

Første skridt i den rigtige retning 

Alle par kan have brug for hjælp og I behøver ikke at være ved at gå fra hinanden, før I kan komme i terapi. Jo før I adresserer jeres problemer, jo bedre. At vælge at gå i parterapi er et tegn på, at I gerne vil kæmpe for jeres forhold. 

Der findes masser af steder at få parterapi i København. Ligegyldigt om du bor på Frederiksberg, Nørrebro, Amager, Vesterbro, Østerbro eller i en anden bydel, vil der være en klinik tæt på dig. Tag kontakt til dem og forhør dig om muligheden for at starte et forløb. 

Mange par oplever, at de savner nærhed og intimitet i parforholdet, især hvis de har været sammen længe. Nogle kan også have brug for hjælp til at navigere i konflikter og skænderier. 

Midt i skænderiet kan det være svært at tænke klart og man lader sig ofte styre af sine følelser. Hver især reagerer og agerer I ud fra nogle mønstre og oplevelser, som I har med i bagagen, som for modparten kan virke uforståelige. Alt dette er noget, som en parterapeut vil hjælpe jer med at forstå og arbejde med. 

Sådan foregår parterapi 

At finde et sted at gå til parterapi i København var første skridt. Nu kommer selve dét at modtage terapien. Det kan for mange virker grænseoverskridende at skulle dele private og intime detaljer om sit parforhold med en fremmed person. 

En parterapeut er dog uddannet til lige netop at forholde sig til de problemer og udfordringer, som et parforhold kan indeholde. De vil ikke dømme jer, og I kan højest sandsynligt ikke fortælle dem noget, de ikke har hørt før. 

I vil oftest have terapitimer sammen, men nogle gange er det også aktuelt at have enetimer med terapeuten. 

Formålet med forløbet er at snakke om jeres problemer uden skyld og skam. Terapeuten vil give jer nogle redskaber til at arbejde med de problemer I får identificeret, så I selv kan arbejde videre, når I kommer hjem. 

Jo ærligere i er under forløber, jo mere får I ud af det. Åben op om det der gør ondt, selvom det kan virke utrolig grænseoverskridende.  

Tøv ikke med at gå til parterapi i København – hellere begynde end dag for tidligt end én dag for sent. 

Comments are Disabled