Mange kaster fuglefrø i stedet for ris til bryllupper

Mange er begyndt at kaste fuglefrø og ikke ris til bryllupper. Ris er nemlig skadelige for de fugle, som kommer og spiser dem efterfølgende. Ligegyldigt om du skal til bryllup eller har en fugl derhjemme, skal du finde det rette fuglefoder.

Elsker du fugle?

Fugle er nogle skønne dyr, som helt klart er undervurderede. Man bliver altid spurgt, om man er katte- eller hundemenneske, aldrig om man er fuglemenneske, selvom det er noget, man sagtens også kan være. Ligesom katte og hunde, har fugle deres helt egen personlighed, og de kan lide at putte, de kan lide at lege, og de kan lide at blive nusset. Og som alle andre dyr, kan de i den grad også godt lide at blive fodret, så længe man giver dem den rigtige slags fuglefoder.

Vilde fugle i haven

Når du skal købe fuglefoder, skal du først og fremmest vide, hvilke fugle, du køber til. Det gør nemlig en forskel, om du køber til en kælefugl, eller til vilde fugle. Fodrer du fugle i naturen, skal du kigge efter vildtfugleblandinger. Her finder man en masse forskellige næringsstoffer, som fugle har rigtig godt af. Det er en sund og afbalanceret blanding af frø, der kommer med den slags kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, som fugle har brug for.

Din søde kælefugl

Har du derimod en fugl som kæledyr, er det lidt noget andet. Det er jo oftest papegøjer og lidt mere eksotiske fugle, end dem man finder i den danske natur. Som resultat skal de også have en anden type fuglefoder. De lever trods alt ikke i den danske natur af en grund; vores natur kan ikke byde dem de rammer, som de har brug for. Her er for koldt, og de kan ikke finde den mad, som de skal have. Derfor skal de have mere specifikke typer af fuglefoder end de vilde fugle. De vilde fugle kan i princippet finde alt det, de har brug for, fordi de er i deres naturlige habitat.

Det rette mad baseret på racen

Desuden kræver forskellige fuglearter forskelligt fuglefoder. Derfor kan det være en god idé at researche netop den slags fugl, du har, så du ved, hvad der er bedst for dem. Det handler ikke kun om, hvad maden består af, men også hvordan den præsenteres. Nogle fugle er nemlig mere intelligente end andre, og som resultat skal deres hjerne stimuleres mere end andre. Derfor kan det være en god idé at give dem mad, som de kan lege med, og skal kæmpe lidt mere for at få, så de kan træne deres hjerne.

Fuglefoder til fuglene

Fuglefoder er ikke altid en simpel sag, men med den rette research kan du sagtens finde det, du har brug for. Hvis du fodrer vilde fugle, skal de have mad til vilde fugle. Hvis du har en kælefugl, skal du kende den arts enkelte behov, så de får det rette fuglefoder. Fugle er nogle fantastiske små væsener, så selvfølgelig skal de forkæles med lækkert mad fyldt med de rigtige næringsstoffer.

Comments are Disabled