God sundhed er lig med god søvn

Lav kommode

Der findes ikke ét endegyldigt svar på, hvordan man sover godt, da alle har forskellige søvnbehov. Der er mange ting som der spiller bevidst og ubevidst ind. Dette kan være alt fra mønstret på dit sengetøj, til indeklimaet i soveværelset, til valg af madras, hovedpuden og så videre. Du kan med fordel købe en tung dyne, da disse er bevist til at kunne hjælpe med at falde i søvn. Denne slags dyne, benytter sig af den nyeste teknologi indenfor søvnfeltet. En tung dyne benytter sig af at efterligne en omfavning på kroppen. Dette hjælper på at man føler sig tryg og dermed falder hurtigere i søvn. Du kan købe din tunge dyne i dag hos https://scandinavianrest.dk/pages/tung-dyne

Der er dog nogle generelle råd, der kan hjælpe med at forbedre din søvnkvalitet:

– Du kan give dig selv en række gode råd, som kan hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet: Lav en regelmæssig søvnplan og hold dig så vidt muligt til den. Det vil hjælpe din krop med at komme ind i en rutine og gøre det lettere at falde i søvn og holde sig i søvn.

– Undgå koffein og alkohol før sengetid. Koffein kan holde dig vågen, mens alkohol kan forstyrre din søvncyklus og gøre det sværere at få en dyb, hvilende søvn. Det sidstnævnte er relevant for at du får hvilket nok og din krop får lov at restituere og udarbejdet de skader som der er sket i løbet af dagen. Flere tusinde af dine celler dør hver dag, og kroppen bruger meget tid og energi på at få bygget nye celler så du kan fortsætte med at leve uden at dø af influenza, en lille rift eller noget så slemt som kræft.

Koffein er din ven om morgenen og fjende om aftenen

Koffein er også rigtig svær at sove fra, da det netop går ind og stimulerer hjernen til at holde sig vågen. Det lyder som logik for burhøns at man netop skal undgå dette, men der findes koffein i rigtig mange søde produkter såsom sodavand eller i kaffe. Sørg så vidt muligt at drikke vand eller mælk inden sengetid. Koffein har nemlig en rigtig lang halverings tid, hvilket vil sige at der går lang tid før at bare halvdelen af stoffet er udskilt fra kroppen.

Dette ved alle, men ingen gør det alligevel

Undgå at arbejde eller bruge elektroniske enheder i sengen. Det blå lys fra skærme kan forstyrre din krops naturlige produktion af melatonin, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Melatonin er et hormon, der hjælper med at regulere kroppens søvn-vågn-cyklus. Det produceres naturligt i hjernen, og melatoninniveauet stiger, når mørket falder på. Melatonin kan tages som et tilskud for at hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten. Melatonin hjælper dog ikke på at du bliver ved med at sove, det hjælper kun med at du falder i søvn og du naturligt bliver træt. Du kan også med fordel tage et varmt bad for at afslappe musklerne eller drikke kamillete, denne slags te fungerer som en mild sovemedicin, hvis du ikke har lyst til at tage piller såsom melatonin.

Comments are Disabled