Derfor skal du søge om udlandspraktik

Er du under uddannelse og har du mulighed for at komme i udlandspraktik under denne? Så er det en rigtig god ide at gøre det! I denne artikel vil vi snakke mere om, hvorfor det er så god en ide. Du vil også få nogle gode råd om, hvordan du kan få det hele op at stå så du kan komme på udlandspraktik.  

Derfor er det en god ide at søge om udlandspraktik 

At komme på udlandspraktik kan give dig utroligt meget. Det kan udfordre dig på helt nye punkter, som du aldrig er blevet udfordret før. Og det kan give dig en masse vækst, som styrker dig personligt på længere sigt.  

Der sker et eller andet ved os, når vi kommer i ukendte situationer. Lige pludselig står vi over for nogle udfordringer, som vi aldrig har haft før. Og dermed er vi også tvunget til at tænke ud af kassen og finde ud af, hvordan vi skal reagere på situationerne. Det er her at vi kan vokse som mennesker – ikke mindst fordi vi lærer os selv bedre at kende og hvordan vi egentlig reagerer som personer til forskellige situationer. Men vi lære også mere om verdenen generelt og vores verdensbillede vil derfor ofte ændre sig også.  

At komme på udlandspraktik kan være den perfekte undskyldning til at rejse lidt ud i verdenen og udfordre sig selv på nye punkter. På den måde er der faktisk en pointe med at rejse afsted og du har noget aktivt at lave i denne nye kontekst. Derudover kan du rent fagligt også få noget ud af udlandspraktik, da du ser hvordan tingene fungerer i en anden kontekst. 

Sådan gør du 

Det er slet ikke så svært at komme i udlandspraktik, som man skulle gå og tro. Hvis der allerede er god vane for, at studerende på din uddannelse kommer i udlandspraktik, så er der en del systemer forbundet med skolen, som du kan falde tilbage på.  

Det er derfor en god ide at række ud til din skole og høre, hvorvidt de kan hjælpe dig. Hvis de ikke ligefrem kan arrangere din udlandspraktik for dig, så kan de i det mindste pege dig i den rette retning. Nogle gange har de ligefrem allerede etableret en række aftaler med udenlandske arbejdsgivere, som modtager folk som dig der gerne vil på udlandspraktik i deres land.  

Søg selv muligheder for udlandspraktik 

Der er dog også mulighed for selv at søge om udlandspraktik ved den pågældende arbejdsgiver. Nogle gange kan dette være nødvendigt at stå for selv, hvis din skole ikke allerede har et system sat op omkring det.  

Det handler derfor om selv at række ud efter udenlandske arbejdsgivere og høre, om du kan komme i praktik hos dem. Dette kræver en del mere arbejde og energi fra din side, da der er en del flere ting du skal igennem, før du kan få denne udlandspraktik sat i stand.  

Comments are Disabled