Billeder til væggen: vigtig udsmykning til hjemmet

Danskerne begyndte i stort omfang at vende blikket mod de hjemlige rammer, da coronaen som et lyn fra en klar himmel ramte Danmark i foråret 2020.  

Det betød i højere grad end tidligere, at folk begyndte at forholde sig kritisk til deres hjems stand og indretning, hvilket udmøntede sig i blandt andet arbejde med maling, ny møblering og istandsættelse.  

Dog betød det også, at flere mennesker blev opmærksomme på, hvad de egentlig havde hængende på deres vægge – eller måske snarere hvad de ikke havde hængende.  

Billeder til væggen er således et meget vigtigt element i hjemmets udsmykning og personlige præg, og der er gode grunde til at anskaffe sig de rette plakater og andre billeder.  

Personligt præg med billeder til væggen 

Billeder til væggen er ikke bare pynt, det er en effektiv måde, hvorpå man kan sætte sit helt personlige præg på det hjem, man bor i.  

Kunst på væggene er nogle af de mest kraftfulde identitetsmarkører, man overhovedet kan pryde sin bolig med, fordi de kan fortælle uhyre meget om den eller de personer, der har valgt at hænge dem op.  

Derfor bør man ikke negligere vigtigheden af at vælge sine billeder til væggen med nøje omhu, da man nødig skulle ende med at vise sig frem med værdier, man ikke kan genkende i sig selv.  

Kunst er på ingen måde, som mange desværre ellers antager, ensbetydende med dyre malerier fra kendte kunstnere, men i høj grad også for eksempel plakater, fotografier og hjemmelavet kunst.  

Variation og stil 

Når man vælger at udsmykke sit hjem med kunst på væggene, bør man overveje elementer som stil og variation.  

Nok er billeder til væggen langt hen ad vejen fungerende identitetsmarkører, men de er der også for at gøre boligen flottere og mere indbydende.  

Det vil ikke bare glæde de gæster, man måtte få på besøg, men i sandhed også én selv, hvilket er det vigtigste, da man trods alt skal opholde sig ganske meget i sin bolig.  

Derfor bør man prioritere at vælge en stil, som man kan holde ud på den lange bane, hvis man altså ikke har planer om løbende udskiftning.  

Samtidig kan det være en god idé at sørge for lidt variation, så man ikke kun har én slags billeder, der alle ligner hinanden til forveksling, men flere forskellige.  

Tag husstanden med på råd 

Når man skal udvælge de helt rigtige billeder til væggen, skal man som udgangspunkt altid huske at have husstanden med på råd.  

Bor man alene, er der i sagens natur ingen hensyn, man behøver at tage i den retning, men har man en familie, er det straks en anden sag.  

Alle hjemmets beboere skal kunne acceptere de ting, man vælger at hænge op på væggene, og det nytter derfor ikke noget, at man udelukkende kører et sololøb.  

Har børn, kæreste eller ægtefælle en oprigtig lyst til at få noget bestemt hængt op, bør man derfor ikke negligere deres holdning, men huske at lade alle komme til fadet.  

Comments are Disabled